Gulerodsboller

Ingredienser

 

Ca. 15 boller

 

 

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og sukker og rør det grundigt. Hørfrø, solsikkekerner og de revne gulerødder tilsættes og røres rundt. Melet tilsættes lidt efter lidt mens dejen røres på røremaskine. Når alt melet er tilsat, røres dejen tilsidst på højeste hastighed på røremaskinen indtil dejen slipper siderne af røreskålen. 

 

Dejen sættes til hævning. Lad dejen hæve ca. 45 minutter. Hefter hældes dejen ud på et meldrysset bord. Saml dejen med lidt mel ved hjælp af en dejskærer. Dejen deles ved hjælp af dejskæreren og bollerne "hugges" ud med dejskærer. Bollerne sættes på bagepladen beklædt med bagepapir. Bollerne bages ca. 20-25 min. i ovn ved 175 gr. varmluft.