Lasagne med linsemelspasta

Ingredienser

 

Til 4 personer

 

 

Sauce:

  • 175 gr oksekød
  • 1 tsk tørret ramsløg
  • Salt
  • Peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tomat koncentrat
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids cayennepeber 
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Maizena eller jævning

 

Fremgangsmåde

Pastaen laves og rulles tyndt ud til lasagneplader. Butternutsquash og søde kartoffel skrælles og skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver og sættes over at koge i saltet vand i 15 min. Oksekødet brunes i lidt rapskimolie sammen med ramsløg og krydres med salt og peber. Hakkede tomater samt tomat koncentrat tilsættes sammen med mælk og vand - røres rundt. Tilsæt basilikum, spidskommen og cayennepeber og lad saucen boble op og lad den simre videre i 1/2 time. TIl sidst jævnes saucen med lidt maizena eller blot en jævning. 

Mozzarellaen skæres i skiver. Fordel nu skiftevis sauce, grøntsagsskiver og lasagne plader i lag i et ildfast fad og slut af på toppen med mozzarella skiver. Lasagnen bages i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft.