Pasta med linsemel

Ingredienser

 

Nok til 4 personer

 

  • 150 gr linsemel
  • 150 gr tipo 00 mel
  • 3 æg
  • 1 knivspids salt

 

Fremgangsmåde

Melet blandes godt sammen i en skål sammen med salt. Gør bordet rent og klart til dejen eller brug en silikonemåtte. Form en lille vulkan af melet og lav en fordybning i midten. Æggene slås ud i fordybningen og piskes forsigtigt sammen med melet ved hjælp af en gaffel. Når massen begynder at samle sig, brug hænderne til at ælte dejen godt sammen. Bliver den for tør, kan du tilsætte en smule vand til dine hænder og ælte videre. Når dejen er samlet og glat i overfladen, samles den til en kugle. Læg dejen på en tallerken med lidt film over eller læg den i en bøtte med låg på. Dejen skal ligge på køl i minimum en time før du kan bruge den - gerne længere tid.

 

Når dejen har trukket på køl i en time er den klar til brug. Del dejen i små kugler på et meldrysset bord eller en silikonemåtte. Kuglerne trykkes flade. Hvis du har en pastamaskine køres dejen flad i maskinen et par gange. Start på den største indstilling og arbejd dig nedad i tykkelse. Når du har nået en passende tykkelse, kan du skære pladerne i mindre længder. Drys lidt mel på pladerne inden du kører dem igennem maskinen til tynde pasta strimler "linguine". De fine tynde pasta'er lægges på et bræt med lidt mel, så de ikke klumper sammen. 

 

Pasta koges "al dente" i rigeligt vand tilsat salt og olie. Al dente betyder den er kogt men stadig med bid. Smag på din pasta løbende så den bliver kogt perfekt.

 

Når din pasta er kogt, kan du med fordel tage den op i en skål og vende en tsk. olie i pasta'en inden den serveres.