Paella

Ingredienser 

 

  • 1 ltr. bouillon
  • 2 spsk rapskimolie - køb her
  • 350 gr risotto ris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 skalotteløg eller 2 små forårsløg
  • Evt 1-2 fed hvidløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 dl fine ærter
  • 400 gr skaldyr, blæksprutte og rejer
  • 10 cherry tomater skåret i halve
  • 2 tsk. Paprika
  • Salt
  • Peber

 

Fremgangsmåde

Opløs bouillon terningen(erne) i kogende vand, så du har 1 ltr færdig bouillon. Brug en høj pande og hæld olien på en varm pande. Hak løg og peberfrugt og svits på panden. Tilsæt hvidvin, ris og en smule bouillon. Tilsæt salt, peber og paprika. Lad det koge i et par minutter og tilsæt herefter bouillon løbende til retten mens det simrer videre i ca. 15 minutter. 

 

Herefter tilsættes tomater, skaldyr, blæksprutte og rejer. Rør forsigtigt rundt og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter. Smag på risene om de er bløde uden at være klistret. Tilsæt ærterne og lad retten simre et par minutter. Smag evt. til med salt og peber.